Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder


'Shaf-in-de-Shop'

Let op! Veel van de onderstaande cd's, dvd's en boeken zijn inmiddels uitsluitend nog tweedehands verkrijgbaar.

DVD's * Boeken

CD's:


In augustus 2013 verscheen de hommagecd 'Ramses Shaffy LEEF!' waarop zijn repertoire wordt vertolkt door onder meer The Scene, Liesbeth List, J.W. Roy, De Dijk, Fréderique Spigt, Gerard van Maasakkers en Alex Roeka. Van Ramses zelf zijn drie niet eerder uitgebrachte opnamen te horen: Het Eiland (met Bløf) - An en Jan - Eiland van Weleer.

In oktober 2009 verscheen de dubbel-cd 'Laat me', met op cd 2 uitsluitend niet eerder uitgebrachte opnamen uit de omroeparchieven. Waaronder nooit op enige geluidsdrager verschenen liedjes als 'Wit is het kleed' en 'Boven op het dak' (beide opgenomen tijdens het Holland Festival 1969), 'Uit elkaar' (bekend in de uitvoering van Herman van Veen), 'Op kousevoeten', 'Sneeuw voor Wendela' en - eindelijk op cd! - 'Onmogelijke droom'.

In het voorjaar van 2008 verscheen de nieuwe cd van Alderliefste: De Franse slag, waarop drie nieuwe opnamen staan van Ramses.

Sinds 29 mei 2007 is de 5cd box '100 mooiste liedjes van Ramses en Liesbeth' verkrijgbaar. Hierop staan onder meer een aantal nog niet eerder op cd verschenen nummers van de duetten-elpee 'Samen' (1976). Ook bevat de box een opname die nooit eerder op geluidsdrager verkrijgbaar is geweest: een door Shaffy & List gezongen Bacharach-medley. Deze is afkomstig uit de televisieshow '10 jaar Ramses en Liesbeth' (Avro, 1974).


In juni 2006 verscheen de cd-box Laat mijn liedjes nu maar zwerven: alle zeven soloelpees plus een bonuscd met onder meer de zeldzame Engels- en Franstalige ep's!Ook de elpees 'Shaffy Chantant' en 'Shaffy Chantate' zijn op een dubbelcd verschenen.


De live-cd 'Ramses '97' is te bestellen via de site van American Songbook.


Op de soundtrack van de documentaire 'Ramses, où est mon prince?' staan behalve alle grote hits ook een aantal bijzondere opnamen, zoals 'Mens durf te leven' en prachtige nieuw ingezongen versies van 'De trein naar het noorden' & 'An en Jan'.


In 2001 verscheen de 4cd box 'Het beste uit 35 jaar'..


..en in 1998 de dubbelcd '3 originals', met behalve de eerste drie solo-elpees van Ramses ook twee nooit eerder uitgebrachte nummers: 'Nannis' en 'Mijn mond'.

Andere verzamelcd's:


'Ramses Shaffy, zijn grootste successen'..


'Het mooiste van Ramses Shaffy..


..'Het mooiste van Ramses Shaffy & Liesbeth List' (dubbelcd)..


..'Ramses Shaffy & Liesbeth List: Hollands goud' (dubbelcd)..


..'Sammy'..


..'Zijn mooiste liedjes'..


..en 'Hollands glorie' (deze cd bevat de opnamen van bovenstaande cd Ramses '97, die sinds kort weer in de orginiele versie via American Songbook besteld kan worden).


Hierop is Ramses te horen in de Shaffy-medley, opgenomen in oktober 2004.


DVD's:De met en Gouden Kalf bekroonde documentaire 'Ramses, où est mon prince?', gemaakt door
Pieter Fleury.


In het najaar van 2009 verscheen de langverwachte dvd-box met beelden bij alle Shaffy-klassiekers en vele minder bekende liedjes, de theatershow Liesbeth & Ramses Live! (1979) en interviews met Martin Simek en Ivo Niehe.


In november 2008 verscheen de 5dvd-box 'Heb het leven lief- een overzicht van ruim 40 jaar Liesbeth List'. Uiteraard is ook Ramses veelvuldig op deze dvd's te bewonderen.


In februari 2014 verscheen de dvd met de veelgeprezen tv-serie Ramses van Michiel van Erp, die de weken daarvoor werd uitgezonden door de AVRO. De hoofdrol wordt op verbluffende wijze gespeeld door Maarten Heijmans.


Ook de film 'De verloedering van de Swieps' is op dvd verkrijgbaar. Een leuke, door Heere Heeresma geschreven komedie uit 1967, waarin de saaie kantoorman Swieps en zijn vrouw zich laten inpakken door de bonvivant Shaffy.


Verder is op dvd uitgebracht 'Nachtvlinder' (zijn laatste, ten onrechte geflopte film, te koop via de site van maker Herman van Veen)..


..'Op hoop van Zegen' (met een mooie doorleefde rol van Shaffy als Simon)..


..'Cha Cha' (waarin hij eventjes in beeld is, in gesprek met Nina Hagen)..


..'Willem van Oranje' (de tv-serie waarin Shaffy de graaf van Egmond speelde)..


..de dvd/cd 'Carré Vedetten Gala: Liesbeth List in concert', waarop een registratie staat van Ramses' gastoptreden via het videoscherm, in september 2006
.


..de dvd 'Van Shaffy tot Piaf', waarop een registratie staat van Ramses' gastoptreden, uit het najaar van 2004


..'Nederlandstalige hits uit de jaren 60' (waarop hij 'Sammy' zingt)..


..'40 legendarische hits uit de top 40' (met een opname van de 'Pastorale')..


..'Jasperina de Jong - Portret' (met pianobegeleiding van Ramses bij het nummer 'Tante Ant')..


..'Willeke Alberti - Voor altijd' (duet 'Dicht bij jou' met Ramses uit 1989)..


..'Ko van Dijk - Een hommage' (dvd 3: Een midzomernachtsdroom, waarin Ramses meespeelt)..


..de film 'Kind van de zon' waarin Ramses meespeelt is te bestellen bij de Stichting Pandora..


..en op de dvd 'Mooiste! Weer De Leeuw!' staat een recent optreden van Ramses (met Liesbeth en Alderliefste) in het bekende tv-programma van Paul de Leeuw.


BOEKEN:


De biografie
We zien wel! (2011), geschreven door Sylvester Hoogmoed..


De meeslepende, door Bas Steman geschreven belevingsbiografie Naakt in de orkaan (2003)..


..Ramses' liedjesteksten, opgenomen in de vermaarde Pluchereeks..


..Brieven uit Rome..


..het Ramses Shaffy Songbook, met bladmuziek van een groot aantal van zijn liedjes..


..en Ik heb je lief, zo lief, een selectie van 28 liedteksten, inclusief het door Lennaert Nijgh geschreven 'Pastorale'.


Niet meer leverbare boeken en platen zijn vaak nog wel tweedehands te vinden, bijvoorbeeld op sites als www.tweedehands-boeken.nl, www.marktplaats.nl, etcetera.

Bij Fonos kunnen elpees die alleen op vinyl zijn verschenen als cd worden besteld.
Archiefbeelden zijn te bestellen bij Beeld en Geluid.

Ook loont het de moeite de mediatheek van het Theater Instituut te bezoeken, waar veel materiaal over Ramses aanwezig is.

Op de website van 'Personal-Artist' zijn genummerde exemplaren te bestellen van schilderijen met liedteksten in olieverf.ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...