Eind november 2011 verscheen bij uitgeverij Prometheus de biografie
We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy.
In het voorjaar van 2017 komt er een herziene en aangevulde vierde druk.


Uit de recensies:

"Romantiseren hoeft niet, de kale feiten zijn al exotisch genoeg"
(Henk van Gelder in NRC Handelsblad & NRC Next - waardering: 4 bolletjes!)

"Met zijn charme wist Shaffy haast iedereen voor zich in te nemen, zo laat politicoloog en freelancejournalist Sylvester Hoogmoed zien in zijn degelijke en gedetailleerde biografie We zien wel!"
(Gerry van der List in Elsevier)

"Toen de schemer doorzette in zijn laatste jaren, vulde Shaffy zijn dagen in een rusthuis met het ophalen van jeugdherinneringen. En hoewel niemand de jaren '60-levenslust van 'magies sentrum' Amsterdam zo goed bezongen heeft als hij, dacht hij vaak terug aan het klapstuk en de hutspot van Leids Ontzet; aldus de biograaf. Een detail dat in ieder ander leven allicht nietszeggend of tranentrekkerig was geweest. Maar in het leven van de adorabele aansteller Shaffy kan het alleen maar oprecht ontroerend zijn."
(Thomas Blondeau in het Leidse universiteitsblad Mare)

"Vele glorieuze momenten, zijn levenswijsheid en prettige kolder kleuren dit lijvige verslag van Ramses Shaffy's wonderlijke leven."
(Daan Bartels op Het Lied)

"Deze biografie laat de melancholieke man achter die brede lach zien en schetst ook een mooi sfeerbeeld van het naoorlogse Nederland."
(Esta)

"Een edelman noemt Liesbeth List Ramses Shaffy in haar mooie voorwoord bij de gedegen en levendig geschreven biografie van deze Amsterdammer en kosmopoliet, dichter en dronkaard, die niet kon haten of verdriet hebben, maar des te onbegrensder liefhebben en optreden."
(Nederlands Dagblad)

"Met zijn 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder zou je Shaffy voorloper van de nieuwe spirituelen kunnen noemen. 'Ik probeer er steeds meer achter te komen wie ik ben.' Een aanrader."
(VolZin)
Plein 5 (Radio 5, 20/02/12)

Opium Radio (Radio 1, 26/11/11)

AT5 Nieuws (25/11/11)