De Wandeling met Liesbeth List

Vier jaar na de dood van Ramses sprak Liesbeth met Sander de Kramer over haar illustere collega, hartsvriend en idool in 'De Wandeling' (KRO, Ned.2, 21/12).
Wie deze uitzending gemist heeft of opnieuw wil bekijken, kan klikken op onderstaande link.
Uitzending gemist

De kleine prins

Van 1974 tot 1982 woonde Ramses samen met de acteur Vincent Walter, vooral bekend van zijn voorstelling De kleine prins. Ook nadat ze hun liefdesrelatie verbroken hadden, bleven de twee bevriend. Samen met zijn nieuwe partner werd hij later de uitbater van Café Kerk, al snel de nieuwe stamkroeg van Ramses.
Walter werd in het najaar van 2013 mooi herdacht door zijn neef Erik Lindner in het literaire blad Revisor.
(foto: Ramses & Vincent in 1976, collectie Ward Walter)

Een concert om het leven te vieren

Al vlak na zijn overlijden werd beloofd dat er een concert zou komen om het leven van Ramses te vieren. Precies vier jaar later was het nu zo ver! In een uitverkocht DeLaMar Theater werd zondag 1 december het rijke Shaffy-repertoire op vaak verrassende wijze vertolkt door een keur aan merendeels jonge artiesten. En allemaal werkten ze belangenloos mee, de opbrengst van het concert gaat naar de Stichting Ramses Shaffy Fonds voor Jonge Kunstenaars.
Het werd een groot feest en een bewijs te meer dat Ramses vier jaar na zijn dood nog steeds voor velen een geweldige inspiratiebron is. Lees meer.
Het concert staat nu integraal op YouTube!
Bijzonder Shaffy-repertoire bij de Concertzender (30/11)
Optreden Maarten Heijmans & Nico van der Linden in Opium TV (30/11)

Shaffy Weekend in Felix Meritis

Zo'n 45 jaar geleden werd het Shaffy Theater geopend in Felix Meritis. Een mooie gelegenheid voor een spetterend feest!
Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november vonden er dertig voorstellingen en concerten plaats, door onder meer Nico van der Linden, Thijs van Leer, Pierre Courbois, Sylvia Alberts en het Trio Thijs Chanowski.
Lees hier een verslag door Roelien Kurc-Van Laar.

Ramses in Hall of Fame Toppop3

Beau van Erven Dorens heeft Ramses op zaterdag 9 november opgenomen in de Hall of Fame van Toppop3.
Bekijk hier waarom.

Hommagealbum LEEF!

Op 14 september is het album Ramses Shaffy LEEF! op drie binnengekomen in de Nederlandse album-hitparade.
Op deze cd wordt het tijdloze Shaffy-repertoire gezongen door Alderliefste, Alex Roeka, Bløf, Boudewijn de Groot, De Dijk, De Kift, Fernando Lameirinhas, Frank Boeijen, Frédérique Spigt, Gé Rijnders, Gerard van Maasakkers, Herman van Veen, J.W. Roy, Liesbeth List, Lucky Fonz III, Paul de Leeuw, Suzan Seegers, The Scene, Tim Know, Trio Bier en Wende Snijders. Van Ramses zelf zijn archiefopnamen uit 2007 te horen.
Radio 1 Journaal (27/8) Documentaire Cultura (2/9)
Na de lancering van LEEF! startte DWDD een serie 'Shaffy Recordings':
Michael Prins, Alex Roeka, Paul de Leeuw (6/9), Frank Boeijen, Douwe Bob (16/9), Jan Dullus, Stevie Ann (7/10), Stef Bos (7/10)

Universal bracht in oktober ook de verzamelbox Ramses 80 uit.

Wieldeenje te koop

Het plezierbootje Wieldeenje, waarmee Ramses in de jaren tachtig en negentig regelmatig door de Amsterdamse grachten voer, is te koop tegen elk aannemelijk bod.
Lees meer.

Konrad Koselleck big band

In het Bimhuis vond op maandag 21 oktober een Shaffy-avond plaats met de big band van Konrad Koselleck en een keur aan solisten uit zeer diverse genres. Beroemde liederen van Ramses werden gearrangeerd met jazz en Arabische muziek als inspiratie. Zijn muziek diende als uitgangspunt, maar ook zijn culturele (Egyptische, Poolse en Russische) achtergrond. Jeroen Zijlstra zong samen met Lydia van Dam zijn ode aan Ramses. Lees de aankondiging en een interview met Konselleck.

Nieuwsarchief

2009-2013 - overlijden 2009 - 2002-2009