Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...MODEL


Vele kunstenaars hebben zich in de loop der jaren laten inspireren door Ramses' markante verschijning.


Door Joyce Boschker, die het op haar site te koop aanbiedt.


Portret door Peter Donkersloot, geschilderd op 20 november 1994.
Van 12/12/2004 tot 1/2/2005 was het te zien in Galerie Hoopman (Spiegelgracht 14-16 Amsterdam) tijdens de tentoonstelling 'Van Rembrandt tot Ramses' van Peter Donkersloot, voor wie hij een geliefd model was:Evenals dit dubbelportret van Ramses met Herman Brood, die beiden in 1997 bij Donkersloot hun eigen werk exposeerden:Op 29 augustus 2010, Ramses' geboortedag, waren z'n '3 weduwen' Liesbeth List, Shireen Strooker en Kitty Courbois te gast in Atelier Matesh te Breda, omgeven door portretten die vervolgens geveild werden. De opbrengst ging naar een goed doel. Lees het persbericht.'t Is stil in Amsterdam, door Wim van Gessel
NB: dit portret werd op 11 april '10 geveild voor het goede doel:
vakantiehuis Het Noorderlicht, voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn.


Portretten geschilderd door Kitty van Mil:

(dit portret uit 1986 hing in Ramses' woning aan de Heregracht)

(Sannyasin Ramses geportretteerd in 1982)

(in april 2004 schilderde Kitty ook Liesbeth List)

Rond 2005 maakte Anne Roorda op een avond, denkend aan Ramses, een aantal tekeningen geïnspireerd op zijn ogen, "poorten van zijn ziel". Roorda is naar eigen zeggen door Ramses op het pad van het kunstenaarsschap gezet. Lees hier zijn verhaal!


Naar aanleiding van de biografie
We zien wel! schilderde Roorda eind 2011 drie schilderijtjes waarin Ramses' lichte en donkere kanten worden zichtbaar gemaakt:Begin 2016 verscheen er een nieuw schilderij van Roorda met portretten van Ramses in de catalogus aanleiding van expositie Verwantschap in de Willem II Fabriek en het Kruithuis in Den Bosch:


Acrylverf op vier doekjes van 30 bij 30 cm, en dat op een mdf-plaat van 80 bij 80 cm

Rita Leek (Vier levensfasen gekoppeld, vier jaargetijden)Mart Franken ("Toevalligerwijs ben ik ooit met Ramses aan de zwier geraakt in Bergen op Zoom, na een optreden. Enfin, je ken dat: geweldige gesprekken over Osho Krishnamurti etc etc, overladen met drank...... Toen ik 's nachts thuiskwam heb ik 'm uit m'n hoofd in beschonken toestand geschilderd.")Maureen


Gehavend (2000) Ramses kijkt je aan (1999) Ramses vliegend (zeefdruk 1999) Ramses 1997 4x Ramses (zeefdruk 1997) Mensendier
Karin van der Gaast
Na het overlijden van Ramses schilderde ze ter nagedachtenis:
Mensendier


Waar is mijn Picasso:

We leven nog:

5 Uur:

We zullen doorgaan:

Ramses blijft:Marijke van Diest


(pentekening, overgezet via computer en plotter op katoen 80x80 cm)
Tim Marten van der MostJacqueline ZwiersSacha Groot


Ik heb je lief Ramses


José de Klerk portretteerde zowel Ramses als Liesbeth
Pastorale
(schilderij van De Klerk geïnspireerd door 'Pastorale')Tzenko StoyanovMonique van ZandvoortMarcel de With(uit 'Playgirl', maker onbekend)Martijn de BoerIn de jaren 60 gemaakt door Mieke Baneke, zomaar op een blaadje (m.d.a. Agnes)De jonge Ramses, door Marian Kaam'Verstripte' Ramses door RonaldPortret door Cees AdmiraalPortret door Simon van der Weerd ("Op hyves zag ik een filmpje van Ramses en Liesbeth. Daarna heb ik anderhalf uur lang filmpjes op youtube zitten bekijken... Tranen met tuiten! De nacht daarop heb ik dit schilderij gemaakt. Heel, heel veel respect voor een Groot (echt!) Man.")("Voor mij is Ramses ook een 'muzikale clown' en zo is hij verbeeld", Sonja Oversier- Kusters)


Portretten door Erna SandersDe oudere Ramses door Betty SchootstraPortret door Esther de BontDoor Dave BartIn opdracht van André en Anja ten Holter door Peter DonkerslootDoor Natalie Akasi (m.d.a. Rikki B.)Kees van der Wilk tekende de oudere Ramses in houtskoolDoor Alwin StuitDoor Philip WeberDoor Albert Groenheyde (dit portret is te koop)Door Axel Veenendaal (dit portret is te koop)Door Jan Bianchi (dit portret hangt in Café Eik en Linde aan de Plantage Middenlaan 22 in Amsterdam. Jan wil het schilderij graag verkopen voor 1600 euro, een groot gedeelte van de opbrengst is voor nieuwe kunstateliers in de IVKO. Voor informatie bel 06-10874779)Leen van Velzen maakte dit portret op 1 december 2009, toen hij hoorde dat Ramses was overleden.Portret gemaakt door Bertus Hulshof, die op Ramses' sterfdag het volgende dichtte:

Journaal van zes uur vandaag
hoorde ik graag

Ik kreeg hoop

Astrid Kersseboom sprak

Om vijf over zes
in Carré Amsterdam
is Ramses Shaffy

opgebouwd!

Maar in het journaal van acht uur
ging mijn droom in duigen

Het was een verspreking

Want toen zei ze

in Carré Amsterdam
is Ramses Shaffy

opgebaard!Door Nannie Bastiaan.Door Jenny van den Bor.Door Roel Hofman.Door Sonja du Pau.Door Theo Swinkels.Door Ria Hotting.Door Gea Lamme. "De eerste, 'Gedachten...', was een opzet, de eerste laag. Er sprak al zoveel intensie uit dat ik het zo wilde laten... Ben weer opnieuw begonnen met de tweede: 'Zing, vecht....' als resultaat. Beide zijn te koop."'Ramses Shaffy Virtuoso', door Bert Slagt. "Ik werd geïnspireerd door een optreden van Gerard Alderliefste in Club Dauphine vlak na het overlijden van Ramses. Hij zong daar met de huisband o.a. 'Laat me'. Ik heb de warmte van Ramses en zijn liefde voor muziek teruggebracht in dit werk." Op 12 en 13 november 2011 was het te zien op De Nationale Kunstdagen in De Oude Kerk in Amsterdam en t/m 31 augustus 2013 in het Dutch Design Hotel Artemis bij de entree van de Dudokzaal.
Door Conny Goudsblom (op canvas geschilderd met acrylverf).Door Sjan Maas.Ooit kreeg Liesbeth List na afloop van een concert een foto van een prachtig portret van Ramses. Ze wil heel erg graag weten wie dit heeft gemaakt. Wie weet leest de schilder dit bericht, of iemand die hem of haar kent. Laat het even weten en stuur een mailtje aan Paul Pestman (archivaris van Liesbeth):
paul.pestman@planet.nl.Door Sjakkie de Ruyter.Anton Martens schilderde dit portret van "een groot, niet te evenaren artiest: Ramses. Ik schilder veel met zijn muziek."Door Floor in 't VeldDoor
Bernadette Huijbers. "Hier heb ik Ramses afgebeeld als een icoon. Letterlijk. Dit werk is geschilderd met tempera op een houten paneel en verder gemengde technieken. In de winter van 2007 was ik een avond de BOB van Ramses en onze vriendin Fifi l'Amour. Zo maakt ik hem een avond van dichtbij mee. Het woord boeddha kwam steeds in me op. Hoe hij daar ging zitten en urenlang iedereen om hem heen bleef zitten, in aanbidding, herinneringen ophalend en zijn liedjes zingend. Hij genoot er zichtbaar van.
In vroeger tijden waren er meerdere levende boeddha's op de wereld. Voordat de Russen Mongolië binnenvielen en alle uiting van religie uitroeiden, was er daar een hedonistisch levende boeddha. In Mexico drinkt men alcohol om dichter bij de goden te zijn... Ramses was ook ooit bij Bhagwan en hoefde van deze zijn naam niet te veranderen in een sannyassin-naam wegens de inhoud van zijn teksten. Hij was al ver genoeg...
Ramses heeft in z'n ene hand zijn tekstbijbel. Zijn andere hand heeft de houding van een leraar. Een waarschuwing. Er past precies een glas en een rokertje in. Daar staat hij, naakt in de orkaan. Wel een vestje aan als teken dat hij een hoog persoon is.
Helaas heeft Fi-fi dit portret net niet meer kunnen zien."
Het was te bezichtigen (en te koop) tijdens Openbare Werken te Ruigoord, op 1, 2, 8 en 9 september 2012.Door Kitty van Deventer. Dit schilderij dingt mee naar de titel 'Schilderij van het jaar'. Als het wint, komt het in een museum in Nederland en in een museum in Londen te hangen.
Stem mee!Door Mirko Melisie (acryl op doek 1.60m x 1.0m). Dit schilderij werd op 24 februari 2013 geëxposeerd tijdens
de regionale kunstdagen in Venlo-Blerick.Door Arian van Dijk.Door Toine de Jong.Door Robert Lenssen.
Door Joop van Esveld.Een geboetseerd portret in wording door Nathalie CrumRamses' eerste optreden als melancholieke clown; beeldje gemaakt door Bep van den Bergh, in 't Zaantheater te Zaandam (foto: Roelien)In het najaar van 2007 werd een door Jeroen Spijker gemaakt borstbeeld Ramses onthuld in de Stadsschouwburg Amsterdam.Niet alleen Ramses uiterlijk, ook zijn liedteksten hebben model gestaan voor een aantal schilderijen in olieverf.Iedereen die geschilderde of getekende portretten van Ramses in zijn of haar bezit heeft, maak er s.v.p. snel een foto van en mail die naar me! Als het meezit staat deze dan nog dezelfde dag op de site.ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...