Ik heb nog iets op mijn lever

Op 22 maart 2018 gaat er een bijzondere theatersolo in première van Kitty van Mil. Als veertienjarige bracht ze ooit een zelfgemaakte portrettekening van Ramses en Liesbeth naar hun kleedkamer, waarna een interview voor de schoolkrant volgde. Ook toen Kitty later als theaterverslaggeefster bij Avro Minjon werkte, heeft ze haar idolen, die inmiddels vrienden waren geworden, geïnterviewd. Later ging ze als docent werken bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en richtte daar het Campustheater op. Ramses opende dit in november 2005 en Liesbeth trad er maar liefst vijf keer op.
In 2010 kreeg Kitty kanker, waarna ze de theatersolo Vals Plat maakte. Liesbeth was artistiek adviseur en werd ook ambassadeur van het Radboud Oncologie Fonds. In september 2016 bleek dat er uitzaaiingen waren bij Kitty. Dit keer kon alleen een levensverlengende behandeling aangeboden worden.
Ze wilde met de extra 'leef-tijd' die haar werd gegund iets nuttigs doen en schreef opnieuw een theatersolo: Ik heb nog iets op mijn lever, een taboedoorbrekende chemonoloog. De betekenis en invloed die Ramses en Liesbeth op haar hebben gehad staat daarin centraal. Zij leerden Kitty niet in hokjes te denken, mensen in hun waarde te laten en mogelijkheden en creativiteit te benutten. Inspiratie die Kitty tot op de dag van vandaag probeert door te geven aan haar studenten en die ze wil laten doorklinken in haar theatersolo.
Reserveren kan via campustheater@han.nl. Op 15/3, 22/3 en 19/4 is de voorstelling om te beginnen te zien in het Campustheater, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Kapittelweg 33, Nijmegen. Aanvang: 19h30. Entree: 13 euro. Vanaf oktober 2018 volgen er optredens in een aantal theaters in het land. Waaronder op 26 oktober 2018 in theater 't Mozaïek in Wijchen.Ramses met het portret dat Kitty in 1981 van hem maakte.


Trailer Ik heb nog iets op mijn lever
Op 17 maart werd Kitty geïnterviewd in Nieuwsweekend (NPO Radio 1). Op 13 februari was ze te gast bij Omroep Gelderland.
Lees de interviews in Trouw + pagina 2 (15/3/18), Het Brabants Dagblad (7/10/17) en De Gelderlander (7/10/17)