RAMSES SHAFFY 75 JAAR!

Vrijdag 29 augustus 2008, groot feest in Amsterdam, Ramses Shaffy was jarig!!! Bewoners aan de Dijksgracht, waar in de jaren zeventig zijn woonboot lag, vernoemden een boom naar hem, monument voor levenskracht (zie hier het verslag daarvan). Tot zijn grote spijt kon Ramses daar niet bij zijn, want vrienden hadden in Grand-Café Frankendael nóg een feest voor hem georganiseerd!


Jeroen Krabbé, Edith (Ramses' steun en toeverlaat), Shireen Strooker, e.a., zien een toneellegende binnenkomen...


...Ellen Vogel!


Nico van der Linden


Burgemeester Cohen


Manuëla Kemp


Luc de Bruin (drummer Alderliefste)
In het 'Het Circus Jeroen Bosch' deed hij op 31 aug. verslag van het feest, terug te beluisteren via de site van het programma.


En natuurlijk Liesbeth List!


Beau van Boulevard interviewt Ramses en Liesbeth
(Terug te zien via de site van het programma.)


Er was sfeer, er was gezelligheid, er was plezier, er was zon, er waren bloemen, er waren heel veel vrienden en... er was muziek!


Blue Flamingo draaide sfeervolle oude Franse chansons, waarop later nog veel gedanst is.


Willeke Alberti


Fifi L'Amour


Beau van Erven Dorens zong!


Harrie Sacksioni met Gerard Alderliefste, die vertelde dat toen hij vorig jaar tijdens een optreden met Ramses op een boot te horen kreeg dat de weeën van z'n vriendin begonnen waren, Ramses achter de piano kroop en voor het eerst sinds lange tijd weer eens 'Sammy' zong, wat de naam werd van de nieuwe Alderliefste-telg (zie hier foto's).


Kijk en luister: Sacksioni en Alderliefste met een hele bijzondere uitvoering van 'Sammy'!


En ook de meester zelf betrad natuurlijk het podium, met een lange, prachtige improvisatie, waarin hij stilstond bij de vraag hoe het nu voelde, om 75 te zijn (niet anders dan gisteren) en uitgebreid zijn vrienden bedankte, z'n 'familie'!


Kijk en luister: Ramses, gefilmd door Rodolpho Ravissant (die eerder Fifi L'Amour op de vleugel had begeleid, in een sprankelende versie van 'Heerlijk').


Later op de avond was er ook nog een bijzonder, jazzy duet met Gerrie van der Kleij, waarin het in 't Engels tot een scherpe geïmproviseerde dialoog kwam, in de sfeer van Tallulah Bankhead. Stijlvolle valsigheid op hoog niveau!

(foto's: Menno & Sylvester)Er was veel media-aandacht voor de verjaardag: RTV N-H, RTL Boulevard, EénVandaag, NOS Journaal, Het AD, De Volkskrant, Het Parool, De Telegraaf

Ook herhaalde Radio 2 het 'Gala van de Nederlandse Muziek' uit 2003, waar Ramses de hoofdpersoon was.
In het Het Circus van Jeroen Bosch deed Luc de Bruin op 31 aug. verslag van het feest.
ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...