KINDEREN


"Vaderschap, ja, dat had ik wel gewild. Maar ik durfde het een vrouw niet aan te doen.
Ik ben daar nooit slordig in geweest."
(Ramses Shaffy, in 1987 tegen Marc de Koninck)

Wel inspireerde hij ouders die een naam zochten voor hun kind!


De Belgische zanger Wim de Craene (1950-1990) bijvoorbeeld, noemde zijn zoon Ramses, naar de man die hij bewonderde.Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder


In april 2010 werd Reza Ramses Aaron van de Rest geboren, zoon van Aron en Kim. Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder


Ramses met de in 2007 geboren zoon van Gerard Alderliefste: Sammy!


Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder


In maart 2003 werd Ramses van Pol geboren:

Maart 2003:

Zijn ouders Lisette en Ruud van Pol geven hem die naam in de hoop dat hij net zo van het leven zal houden als de oude Shaf! Deze is zeer vereerd.

Augustus 2004:

Het is natuurlijk wel leuk om vernoemd te worden naar degene die mijn pappa en mamma bewonderen, maar mag ik dan misschien ook een beetje 'Ramses-waardig' afgebeeld worden...?!!!"

Ik ben inmiddels 17 maanden: loop, struikel, klim, ga door, speel, klets veel - maar zeg nog maar weinig. Ik kan mijzelf geweldig dramatisch op de grond laten vallen als ik iets niet mag, al zeg ik het zelf. Ik weet echt wel wat ik wil en vooral wat ik niet wil...!

Mamma wil mij weleens achter het spreekwoordelijke behang plakken sinds mijn peuterpuberteit, maar in plaats daarvan dansen we samen. Het liefst op muziek bezongen door "de man naar wie je vernoemd bent" (zoals mamma zegt), en dan moet ze altijd lachen! En ik ook!

Ramses van Pol

Aanvulling januari 2008 (door vader Ruud):

Eindelijk konden wij onze Ramses van inmiddels bijna 5 jaar de levenskunstenaar Ramses Shaffy laten zien en horen. Almere 2007, een gepland optreden met Alderliefste, het was het zover! Wat hebben we genoten... en de vele mensen die er waren met ons! Inclusief Ramses junior, die maar niet kon begrijpen dat die meneer ook Ramses heet. Kippenvel, ontroering, herkenning, weer weten waarom we onze zoon naar hem vernoemd hebben... tranen over mijn wangen.

Ramses is inmiddels bijna 5, een eigenwijze kleuter met een enorme krachtige wil... Hoe het komt weet ik niet maar zijn naam past zo goed bij hem! Stoer, kort en (redelijk) uniek!

Aanvulling 28 juli 2009, door Micky (fna Lisette) van Pol:

Onze Ramses is inmiddels 6 1/2, en wijs...heel wijs!
Toen ik voor de zoveelste keer de video van Alderliefste met Ramses - Vivre - bekeek, zei ik hem dat dat ook Ramses is, dat onze Ramses daarnaar is vernoemd. (Ja, we indoctrineren hem ermee!) Waarop hij zei: "Is hij dan mijn over-overgrootbroer? Net zoiets als de Ramses uit Egypte, want dat is m'n over-over-overgroot-opa, toch??"
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

(foto: Martha Boonen De Jong)

Oktober 2004:

Na afloop van zijn concert in het Oude Luxor ontmoet Ramses Shaffy een andere jonge naamgenoot, die eveneens naar hem vernoemd is.
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder
November 2004:

In het gastenboek van deze site verschijnt een droevig bericht over een ander naar Ramses vernoemd naamgenootje, geschreven door de vader, Ronald Verbrugge:

"Jano Ramses Verbrugge is geboren op 27-12-2003. Jano Ramses heeft 10 maanden gelachen, gevochten, gewerkt, waarschijnlijk ook gebeden en bovenal heel veel liefde gegeven. Hij was een soort magneet die mensen aantrok overal vandaan, mensen die soms of vaak een lachje en liefde kwamen halen van Jano Ramses. In die zin was Jano Ramses een artiest.
Jano Ramses heeft een heel intens leven geleefd in 10 maanden tijd. Donderdag 18 november nemen wij afscheid van hem in een theatertje in het midden van het land, niet ver van Amsterdam."

ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, kom mee, kom mee...