Almere, 15 september 2006

En zo werd ook Almere veroverd en betoverd!

Alderliefste opende op deze zwoele zomeravond het Music below the sea Festival. Half zeven was het pas en nog niet zo druk, zodat een paar kinderen alle ruimte hadden om vrolijk te dansen op de klanken van 'Venise' en 'Route de soleil'. Al snel werd en drukker en drukker!

Toen betrad Ramses het podium. "Hallo Almere," zei hij, "we hebben het gehaald!" Na een perfect 'Laat me / Vivre' - niet de lange, 'groovy' versie dit keer - nam Ramses plaats achter het keybord en zong solo ''t Is stil in Amsterdam', tekstvast, krachtig en prachtig. Daarbij liet hij zich niet van de wijs brengen door een opnieuw, net als vorige maand in Zwolle, richting publiek wegrijdend keybord en evenmin door de 'najaarshoest' (in zijn eigen woorden) die zich even kwam melden. Het concert werd afgesloten met 'Huil-bid-lach-werk-en-bewonder', waarna het publiek Ramses bedankte, door hem het refrein acapella toe te zingen. Almere bewees een muzikale stad te zijn! Geen wonder dat Ramses nog even plaatsnam achter het keybord voor een toegift. Hij improviseerde op de stad beneden het zeeniveau en eindigde met: "Allerliefste zoenen en wensen van ons voor jullie op het grote plein in Almere."

Later op de avond kwam Ramses nog even terug op het podium! Manuëla Kemp trad op met Girls wanna have fun en nodigde hem uit om samen de Pastorale te zingen. Dat gebeurde!


"Ramses steelt de show" (Almere Vandaag, 15 sept.)


Interview Gerard Alderliefste
ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...