Venlo, 6 augustus 2006

Zondagavond 6 augustus trad Ramses, samen met Alderliefste op in Venlo, tijdens het Zomerparkfeest.

Het was niet de avond van de voorgeschreven teksten, Ramses improviseerde er lustig op los! Zo ontstond ter plekke de zeer geslaagde ballade 'Venlo'.

Uiteraard nam Ramses ook weer plaats achter de vleugel, die iets verplaatst moest worden, omdat hij anders niet goed de zaal kon inkijken. Wat hij ook zong of zei, de oude maestro flirtte onophoudelijk met het publiek, dat daar geen genoeg van kon krijgen. Het Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder werd door iedereen uit volle borst meegezongen!Klik op de volgende (scherpere) foto's voor meer!


(gemaakt door Alderliefste)


(gemaakt door J. Steinvoort)


(gemaakt door Marcel Hakvoort)


(gemaakt door Jolanda; lees ook het verslag van haar vriend Marnix)


(gemaakt door Nathalie Crum, verwerkt in een mooi gedicht)


(gemaakt door Brendan van den Beuken)


(gemaakt door Marius Suiker)


Naschrift: Onder de 21.000 toeschouwers waren er velen die in extase verkeerden en Shaffy's optreden een ontroerend hoogtepunt van het Zomerparkfeest vonden. Maar De Limburger signaleerde na afloop dat er ook kritiek te horen was geweest. Met name onder diegenen die verder van het podium afstonden was er soms meewarig gekeken naar de oude zanger, die in het begin bijna van zijn kruk afviel en niet de teksten zong die iedereen van hem kent. Het was dan ook zeker niet het beste optreden dat de oude maestro de laatste jaren gegeven heeft. Gelukkig revancheerde Shaffy zich enkele dagen later volledig, met een zinderend optreden in Zwolle!


ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...