Vondelpark, 12 augustus 2007

Een donkere lucht hing dreigend boven het Vondelpark deze zondagmiddag, maar "mijn en onze Allerliefsten", zoals Ramses ze altijd liefkozend noemt, wisten met hun zomerse chansons de regen nog even op afstand te houden, al druppelde het een beetje.

Toen het moment suprème was aangebroken werd Ramses uitgebreid en met alle verschuldigde égards geïntroduceerd door Gerard Alderliefste, die onder meer vertelde hoe de oude Shaf, als hij weer eens Godweetwaar naar een optreden is gereden door zijn jonge vrienden, soms bewonderend uitroept: 'Goh, dat je dat weet te vinden!'.

Het Vondelpark weet ook Ramses nog prima te vinden. Na een perfecte uitvoering van 'Laat me / Vivre' mijmerde hij over wat hij daar in zijn leven zoal gedaan had. Om vervolgens vanachter de piano wel een hele vrome draai daaraan te geven. "Maandag...", zong hij, "Dinsdag...", "Woensdag..." Toen Ramses bij de zaterdag was aanbeland begonnen mensen in het publiek zich hier en daar wat ongemakkelijk te voelen; ging dit nog ergens over? Maar toen kwam Ramses' uitsmijter: "Bereidden we ons er op de ZONDAG voor!" Dit alles natuurlijk begeleid door een ongeëvenaarde Shaffy-improvisatie op de vleugel.

Hierna volgde 'Zing-vecht' waarna Ramses - hij had er zin in en was weer prima bij stem - een nummer aankondigde "dat iedereen kan meezingen": de Shaffy Cantate.

Ook de wolken luisterden ademloos toe, al begonnen er allengs meer druppels te vallen. Maar het optreden was nog niet afgelopen of het Vondelpark werd getroffen door een ware zondvloed! Mensen schuilden op het podium, onder de tribunes, of vluchtten naar het Blauwe Theehuis. Maar de meesten lieten zich gelaten natregenen. Wat gaf het ook, van binnen waren ze warm.Foto's gemaakt door Roelien Kurc:Foto gemaakt door Lex (meer op zijn site):


(gefilmd door Marnix en Jolanda, die op hun weblogs verslag doen)

ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...