Oosterhout, 18 mei 2008: Parkfeest!

Door technische problemen begon het optreden een uur te laat, maar toen waren ze er dan ook helemaal!

Dat wil zeggen, eerst alleen Alderliefste, met veel zomerse nummers van hun nieuwe cd. En daarna natuurlijk het moment suprème, de afsluiter van het Parkfeest: Ramses Shaffy! Hij zong 'Laat me', deed een improvisatie achter de piano, waarna het even leek of hij weg zou gaan, maar nee, 'Zing-vecht' stond ook nog op het programma. Opnieuw leek het alsof het optreden er op zat, maar hij nam opnieuw plaats achter de piano en lachte. Het werd muisstil. En toen ineens: 'Sammy'! Indrukwekkend.

(bovenstaande foto: Sjoerd van Dijk)


(meer foto's op parkfeest.nl)


Videoverslag ORTS webtv


'Een man om van te houden'

De Heuvel werd gisteravond pas echt enthousiast toen Ramses Shaffy met Alderliefste mee ging doen en met krachtige stem 'Laat me', 'Zing, vecht...' en als toegift 'Sammy' zong.

(BN De Stem, 19 mei 2008)


Hij had een goeie dag! Gevoed door de mooie, soms geëmotioneerde blikken vanaf het volgestroomde plein, ging hij er lustig op los met een pianoimprovisatie en een Sammy als toegift. ( "Ik dacht aan je toen ik het zong...") Een minpuntje waren de dreunende bassen vanaf een verderop gelegen podium. De stiltes van Ramses kunnen zo mooi zijn.

Gerard Alderliefste (in zijn blog op alderliefste.nl)


Een greep uit het gastenboek van deze site:


Ik vond uw optreden heel, heel bijzonder. Ook de combinatie met 'Allerliefste' was mooi; het getuigde van het feit dat jong en oud prima kunnen samen gaan. Het wordt daardoor minder 'clean' om naar te kijken en naar te luisteren. [...] Het was echt heel, heel mooi!

Alies


Dank voor een spetterende afsluiting op de Heuvel in Oosterhout!

Isabelle


Het was zo mooi gisteren in Oosterhout...Alleen maar bewondering!!!

Marieke


Ik weet niet wat er gebeurt, maar er gebeurt iets op het plein. Het contrast tussen het beeld van de oude man die door twee mensen het podium op gehesen wordt en de man die even later het hele plein vult, is groot. En hij geniet. Ramses kijkt over het plein en geniet zichtbaar. En alle generaties zingen zingen luidkeels mee. Het is niet zomaar mooi, het is onverwachts mooi, het ontroert.

Rachel, lees verder op haar blog
ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...