Kidsrights Gala

Een week na het Bevrijdingsfestival in Almere, traden Ramses Shaffy en Alderliefste op 12 mei 2007 opnieuw op, dit maal tijdens een gala in het Nijmeegse concertgebouw De Vereeniging, georganiseerd door de Stichting Kidsrights.

Het was een besloten benefietconcert de luxe, waarvoor zo'n 250 welgestelde medeburgers diep in de buidel hadden getast om erbij te mogen zijn. Alle optredende artiesten, waaronder internationaal bekende namen als Alessandro Safina en Madeleine Bell, verleenden gratis hun medewerking. De opbrengst van de avond (1 miljoen euro!) was geheel voor het goede doel: lokale hulpprojecten voor kwestbare kinderen in ontwikkelingslanden.

Op 19 november 2006 had Ramses met zijn optreden het spectaculaire Kidsrights-concert op de Dam afgesloten, nu mocht hij dit gala in Nijmegen openen, met achtereenvolgens 'Laat me' en 'Zing-vecht-huil-bid-lach-werk-en-bewonder'. Dat laatste nummer werd, net als op de Dam, begeleid door een groot kinderkoor. Met beide optredens oogstte Ramses een staande ovatie, wat geen van de (wereld)sterren die na hem het prodium bestegen lukte. De geweldige tenor Tony Henry - 'de zwarte Pavarotti' - kwam aardig in de buurt, maar bleef steken bij anderhalve ovatie: een volledige en eentje die iets te laat op gang kwam en daarom ergens midden in de zaal bleef steken.


Op 10 & 17 juni zal dit concert op televisie worden uitgezonden.


(Foto: Kimberly Gomes)

ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...