Premièreavond in Caprera

Het concert was al wekenlang uitverkocht en ruim een uur voor aanvang stond er al een lang rij voor de kassa. Er was iemand met een spandoek, waarop gevraagd werd of er nog een kaartje over was. Zo gaat dat, wanneer Ramses Shaffy met Alderliefste en Liesbeth List komt optreden in Bloemendaal. Officieel is er in het sfeervolle Openluchttheater Caprera ruimte voor 1200 mensen, maar deze vrijdagavond 27 juli 2007 waren er 1400 toeschouwers! Alles zat dan ook vol, van de trappen tot de ruimte voor de rijen banken, waar mensen op de grond zaten.

Ze waren niet voor niets gekomen! Alderliefste en Liesbeth List brachten met hun chansons eindelijk wat zomer in deze grauwe julimaand en oogstten daarmee welverdiend veel applaus. En toen Ramses opkwam werd het publiek helemaal uitzinnig! Hij zong 'Vivre / Laat me', een improvisatie op Bloemendaal vanachter de vleugel, 'Zing-vecht', 'De Pastorale' en tot slot natuurlijk de 'Shaffy Cantate'. Optredens die stuk voor stuk werden beloond met een staande ovatie.

"Het lijkt wel of ik een première heb gehad," zei Ramses na afloop. Er werd nog lang van nagenoten.

(m.d.a. Monique van Zandvoort)


(bovenstaande foto's: Karin van der Gaast)(bovenstaand filmpje is gemaakt door Marnix, die op zijn weblog verslag doet)

(foto's: Martin Muis, meer op zijn website)


Recensie in het Haarlems Dagblad (Paula Zuidhof, 28 juli '07)

Ramses vonkt als vanouds

"Het openluchttheater Caprera beleeft deze vrijdagavond een ware revival. Drommen mensen fietsen, rijden en lopen richting het Kopje van Bloemendaal. De taferelen bij de toegang zijn die als bij een groot popconcert. Mensen houden borden omhoog met daarop 'Kaartjes gevraagd!'. (...)
Het publiek gaat staan om de held in te halen. De rasartiest geniet, alleen al van de aanblik. De vonk tussen publiek en Shaffy is magisch. Het lied 'Laat me' is ontroerend. 'Zing vecht', massaal kippenvel."
(foto's: Axel Elhorst)

ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...