BEVRIJDINGSPOP 2006

Vrijdag 5 mei was een prachtige, zonnige dag in Haarlem. Een dag om feest te vieren! Dat gebeurde dan ook volop, tijdens de 26e editie van Bevrijdingspop.

De gast die vooraf veruit de meeste aandacht had getrokken in de media was natuurlijk Ramses Shaffy!

Nadat Alderliefste onder het motto Liberté, égalité, fraternité een aantal mooie chansons ten gehore had gebracht, werd de icoon met een daverend applaus op het podium ontvangen, omstuwd door fotografen.

Vervolgens werd de hit 'Laat me/Vivre' ingezet, in een lange 'meezing-versie'.Toen schoof Ramses zijn kruk terzijde en zong staande 't Is stil in Amsterdam', adembenemend als altijd. Na afloop merkte hij op dat het vreemd is dat lied te zingen ten overstaan van zo'n menigte hartelijke mensen in Haarlem.

Hierna nam hij plaats achter de vleugel en improviseerde op het thema 'bellen is verdienen', een tekst die zijn aandacht trok toen een reclamevliegtuigje er tijdens zijn optreden mee door de lucht cirkelde.

Eigenlijk was de tijd nu op, Shaffy kreeg een zonnebloem en men maakte aanstalten om in de coulissen te verdwijnen, maar het publiek smeekte om een toegift, zodat tenslotte ook 'Zing-vecht' nog werd gezongen!

Shaffy gaat dóóór!


Michel Mulder, een van de fotografen op het podium, was zo vriendelijk een aantal hele mooie foto's beschikbaar te stellen voor publicatie op de Shaffysite:Evenals Paul Warndorff:


Een aantal andere mooie foto's, die vanaf het festivalterrein werden genomen door Roelien Kurc:

Op de onderste foto het reclamevliegtuigje met sleep; Ramses heeft goeie ogen!


ramses.fanpagina.nl
Ramses Shaffy Website Als het stormt in je hart, ga mee, ga mee...